De opties van onze relaxfauteuils

relaxfauteuil heerhugowaard blog sta-op-stoel

Relaxfauteuil de opties.

Een relaxfauteuil is een aangenaam zitmeubel die voor het juiste zitcomfort zorgt. Mensen brengen vaak veel tijd door in hun relaxstoel daarom is goed zitten belangrijk. Verkeerd zitten kan zelfs voor gezondheidsproblemen zorgen in de rug, schouders en nek. Relaxstoelen zijn tegenwoordig zeer populair geworden! Niet alleen vanwege de heerlijke relaxmodus, maar ook omdat er steeds mooiere modellen op de markt komen. Tegenwoordig is een relaxfauteuil een combinatie van mooi, gezond en relaxen!

Om u een beetje te helpen in het zoeken naar de juiste relaxfauteuil zetten wij een aantal dingen op een rijtje.

1) Maat: Small, Medium en Large

Onze stoelen verschillen niet alleen in hoogte en in breedte, maar ook in zitdiepte. Let erop dat er tussen het onderbeen en het zitvlak altijd een handbreedte ruimte is, en dat de wervelkolom tegelijkertijd ook optimale steun heeft op de rug van de fauteuil.

2) Bediening:  manueel, elektrisch of sta-op (LIFT-UP)

Al onze relaxstoelen hebben standaard een topswing (verstelbare hoofdsteun) met een verstelbare hoek. Deze is hand verstelbaar.

Manueel
Een manuele relaxfauteuil is handmatig te bedienen, de rug en het voetbord zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen. De rug is verstelbaar doormiddel van een knop of hendel, het voetbord klapt uit als u zich achteruit duwt.

Elektrische
De elektrische relaxfauteuil is bedienbaar doormiddel van een afstandbediening of knopjes ( vaak touch sensors )

Tip: Let op dat de fauteuil 1 motorisch of 2 motorisch is. Wij van Brouwer Meubelen leveren uitsluitend alleen relaxstoelen met 2 motoren. Met een 2 motorische relax kunt u het voetbord en de rug afzonderlijk van elkaar bedienen.

LIFT-UP (sta-op functie)
Bij een elektrische relaxstoel kan er ook gekozen worden voor een LIFT-UP, dit is een functie dat de stoel omhoog en omlaag kan,  zodat mensen makkelijk in en uit kunnen stappen. Dit is ook een handige functie als mensen veel van elkaar verschillende que lengte, aangezien de zithoogte verstelbaar is.

2) Kleuren

Wat betreft de bekleding is er genoeg keus. Al onze modellen zijn leverbaar in 200+ kleuren stof, microleder of leer. Een stoffen fauteuil biedt comfort vanwege de zachtheid en is bij aanschaf goedkoper dan een leren fauteuil. Leer biedt een luxe uitstraling en heeft vaak onderhoud nodig. Mircoleder is een combinatie van stof en leer, het beste van twee werelden de robuuste grip van leer met de softe zachtheid van stof!

Een aantal van onze modellen hebben ook een houten zijkant deze zijn ook in diverse houtkleuren mogelijk maar kunnen ook mee bekleed worden.

4) Overige opties.

Indien er gekozen is voor een elektrische functie of een LIFT-UP dan is een ACCU een optie, hierdoor loopt er geen snoer over de grond. Zo kan de fauteuil mooi in het midden van de kamer staan.

Diverse modellen hebben een draaipoot, hierdoor is de stoel 360 graden draaibaar. Er is keuze uit vele soorten draaipoten bijvoorbeeld een RVS stervoet een houtenpoot of een metalen schaal.

Het belangrijkste is dat u een relaxfauteuil kiest die lekker zit en die u mooi vindt. Wij adviseren dan ook altijd proefzitten! In onze woonwinkel in Heerhugowaard hebben wij diverse relaxfauteuils staan.

BEKIJK ONZE RELAXFAUTEUILS