Historie Brouwer Meubelen

1922 – stoffeerderij

Henk Brouwer begint een stoffeerderij op de Doodenweg 10 ter Alkmaar (nu Prinses Julianalaan) Het werd een meubel en woning stoffeerderij aan huis. De jaren daarna is de stoffeerderij langzaam geroeid.

1928 – Verhuizing naar De Laat Alkmaar 183

Henk Brouwer besloot de Doodenweg achter zicht te laten en een pand te kopen op De Laat in Alkmaar. Deze verhuizing maakte het mogelijk om nu ook meubels te etaleren en te verkopen.

1930 – uitbreiding naar de Laat 185.

In 1930 is het naastgelegen pand De laat 185 er bijgevoegd waardoor er meer dan een verdubbeling kwam van de oppervlakte. Mede daardoor konden er nu ook ledikanten en matrassen worden verkocht. De meubels werden bezorgd met een bakfiets voorzien van een dekzeil.

1951 – Zoon komt in dienst.

Door het vele werk komt de zoon van Henk Brouwer, Theo in dienst.

1956 – Overname.

In 1956 werd de zaak overgenomen door Theo Brouwer en werd de eerste Volkswagen aangeschaft.


1963 – Complete nieuwbouw.

Complete nieuwbouw van de Laat 183 en 185 tot een grotere winkel met een moderne uitstraling.

1969 – Theo Brouwer JR

Theo Brouwer Junior treedt in dienst.

1973 – Nieuw filiaal, De Laat 152 (hoek van De Krebbesteeg)

Om de snelle groei van Brouwer Meubelen op te kunnen vangen werd er een nieuw filiaal geopend op De Laat 152 (hoek van de Krebbesteeg). Een mooi stadsmonument.

1975 – Woonwinkel Schagen.

In het Makado centrum in Schagen werd in 1975 een nieuw filiaal geopend daarnaast zijn er ook vele meubels shows op de binnenplaats van het centrum gehouden.

1978 – Nieuw magazijn

Begonnen met de bouw van een centraal magazijn in Heiloo van waaruit de meubels nagekeken werden en van daaruit hun weg vonden naar de cliënten.

1985 – Overname.

Theo Brouwer Jr. neemt de zaken over van Theo Brouwer Sr. Er komen een aantal aanpassingen aan het exterieur en interieur van de zaken. De woningtextiel collectie verdwijnt langzaam.

1992 – Woonwinkel Heerhugowaard.

Besloten om een nieuw pand te laten bouwen op de Woonstrip Beveland in Heerhugowaard. En alle zaken in Alkmaar te verruilen voor deze ruimere en lichtere showroom. Waar bovendien een ruime parkeergelegenheid is.
De 1ste steen wordt gelegd door Remco en Frank Brouwer.

1997 – Sluiting woonwinkel Schagen.

Na 22 jaar sluit Brouwer Meubelen de meubelzaak in het Makado centrum van Schagen en ruilt deze in voor een extra uitbreiding in Heerhugowaard.

2004 – Bedden

Besloten om de bedden afdeling langzaam te laten verdwijnen om nog meer meubels te etaleren en te verkopen.

2017 – Verlichting.

Naast meubels begint Brouwer Meubelen nu ook steeds meer verlichting te verkopen.

Zoals u kan lezen is er veel veranderd in 100 jaar maar wat nooit zal veranderen is onze goede kwaliteit, eerlijk advies en uitstekende service