Historie Brouwer Meubelen

1922: Henk Brouwer begint een stoffeerderij op de Doodenweg nummer 10 ter Alkmaar (nu Prinses Julianalaan) Het werd een meubel en woning stoffeerderij aan huis.

De jaren daarna is de stoffeerderij langzaam gegroeid en in 1928 besloot Henk Brouwer om te verhuizen naar De Laat 183. Deze verhuizing maakte het mogelijk om ook meubels te etaleren en te verkopen.

1930: is het naastgelegen pand De Laat 185 er bijgevoegd, waardoor er een verdubbeling kwam van de oppervlakte mede daardoor konden er ook ledikanten en matrassen worden verkocht.

De meubels werden bezorgd met een bakfiets voorzien van een dekzeil.

1956: werd de zaak overgenomen door Theo Brouwer en werd de eerste VW bus aangeschaft.

1963 is begonnen met de complete nieuwbouw van de beide panden tot een grotere winkel met een moderne uitstraling.

1973 is er een filiaal bij gekomen op De Laat 152 (hoek van De Krebbesteeg) een mooi stadsmonument.

1975 is er een filiaal geopend in het Makado centrum in Schagen waar veel meubels shows op de binnenplaats van het centrum zijn gehouden.

1978 is er begonnen met de bouw van een centraal magazijn in Heiloo van waaruit de meubels nagekeken werden en van daaruit hun weg vonden naar de cliënten.

1985 is de zaak overgenomen door Theo Brouwer Jr. en is de woning en textiel collectie verdwenen. Na een aantal aanpassingen aan het exterieur en interieur van de zaken is er in 1993 besloten om een nieuw pand te laten bouwen op Het Beveland te Heerhugowaard en alle zaken te verruilen voor deze ruimere en lichtere showroom. met een ruime parkeergelegenheid.

Op een mooie oppervlakte met veel daglicht staat een collectie waar wij trots op kunnen zijn.

Zoals u kan lezen is er veel veranderd in 97 jaar maar wat nooit zal veranderen is onze goede kwaliteit, eerlijk advies en uitstekende service!